Een vast, vertrouwd team dat werkt in kleine groepjes met een persoonlijke aanpak voor ieder kind

Mijn droom...

Op de Pabo, tijdens mijn master 'Special Education Needs' en het jarenlang werken met doven en slechthorenden op het doveninstituut Kentalis, kwam ik erachter waar mijn hart lag… Het opleiden en begeleiden van kinderen en jongeren met een achterstand op het sociale vlak. Er ontstond een droom om een plek te creëren waar ze zich zouden kunnen ontplooien in een natuurrijke omgeving.

Tot snel en wees welkom bij 'Ons Buiten'!
Monique Rijkers - Idema

 
Image

Monique

 Eigenaresse Kinderzorgboerderij 'Ons Buiten'
 Opleiding: Pabo, Master 'Special Education Needs'
 Woont in Den Bosch en heeft 2 kinderen

Ik word blij bij het zien van de stralende gezichten van de kinderen als we pannenkoeken bakken boven het kampvuur, het eerste fruit met ze oogsten of als zij iets gemaakt hebben waar ze een grote glimlach van krijgen. De groei die ze doormaken op de zorgboerderij maakt mij een trotse begeleider!
Image

Amber

 Opleiding: Avans, Social Work
 Woont in Haaren, bij het aangelegen Dierenwelzijncentrum in 't Veld

Ik ben opgegroeid op de boerderij en heb een passie voor het inzetten van dieren bij kinderen met een hulpvraag. Ik geniet van de glimlach bij de kinderen als ze bijvoorbeeld met  paarden of honden mogen werken.
Image

Sjoukje

 Opleiding: Maatschappelijke zorg
 Woont in Schijndel en heeft een dochter

Kinderen zijn zo puur en leergierig!
Samen ontdekken naar wat ze juist WEL allemaal kunnen, interesses te onderzoeken, uit te dagen naar nog meer en dan uiteindelijk de megatrotse koppies zien...dat geeft mij energie!


Vrijwilligers


Er is een groep vrijwilligers die hun steentje bijdraagt aan de zorgboerderij en ons af en toe komt helpen met activiteiten, samen in de moestuin/bloementuin werken, pannenkoeken bakken op het kampvuur, knutselen, onderhouden van het veld etc.

Wil je ook een steentje bijdragen? Neem dan contact op met

Monique Idema
monique@kinderzorgboerderij.nl