Ons Buiten Beweegt

Image

Samenwerken  • Motiveren  • Zelfvertrouwen  • Plezier

Over Ons Buiten Beweegt


Voor kinderen met een beperking is bewegen bij een reguliere sport vaak moeilijk. Maar juist deze kinderen gunnen we het om ook te kunnen sporten, daarin zelfvertrouwen te krijgen en plezier te hebben!

Wij willen het mogelijk maken om eens niet de zorg voor je kind te dragen maar onbezorgd samen met je kind te kunnen bewegen. En dat gaan wij realiseren met Ons Buiten Beweegt!

We bieden één maal per 2 weken, een totaal van 6 bewegingslessen, op maat aan voor u en uw kind waarbij zowel u als uw kind uitgedaagd gaan worden.

In totaal duurt een les 1 uur waarvan we 45 minuten aan het bewegen zijn en 15 minuten een onderwerp rondom gezonde voeding naar voren laten komen. Dit kan zijn door met
je coach een gezonde snack te bereiden met producten uit onze eigen moestuin of in de vorm van educatie. Ook krijgen jullie nog een uitdagende thuischallenge mee voor in de week dat er geen bewegingsles op het veld is.
De vierde bewegingsles bestaat
uit een mini sportdag waarbij alle bewegingsonderdelen aan bod komen. Zo proeft u meteen aan de andere sporten en wekt het wellicht uw interesse!


Bij Ons Buiten Beweegt gaat u als ouder samenwerken met uw kind. Jullie motiveren elkaar en jullie medeteams. We voegen een wedstrijd element toe. Het allerbelangrijkste vinden we dat jullie zelfvertrouwen en plezier krijgen in het bewegen!

Ons Buiten Beweegt is geschikt voor:
- Kinderen en jongeren in de leeftijd van 6-18 jaar;
- Kinderen met Downsyndroom;
- Kinderen met gehoorbeperkingen;
- Kinderen met een achterstand in sociale vaardigheden;
- Kinderen met autisme spectrum stoornis
- Kinderen met hechtingsproblematieken;
- Voor u als ouder!

Ieder kind is voor ons uniek. Mocht uw kind buiten 1 van deze doelgroepen vallen, dan gaan wij graag met u in overleg over de mogelijkheden om deel te nemen aan een bewegingsles.

Via Instagram houden wij u op de hoogte over de tijden en verschillende lessen. Volg ons en schrijf je in!

De kosten bedragen 15 euro per koppel, per bewegingsles.


Visie & Missie

Plezier • Leren • Duurzaam • Uniek

Missie


Samen maken we mooie herinneringen en werken op een leerzame, verantwoorde, duurzame manier aan alle vaardigheden die er in de maatschappij van onze kinderen verwacht worden.

Visie


‘Ons Buiten’ is een vertrouwde plek waar kinderen en jongeren zichzelf kunnen ontwikkelen. Waar we samen werken aan hun toekomst, aan hun sociale vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling met oog voor dier en natuur. Kinderen leren in hun eigen tempo, krijgen eigen taken en verantwoordelijkheden en er is ruimte om te knuffelen met de dieren, te chillen tussen de fruitbomen, te spelen op een van de vele creatieve speeltoestellen en om even uit te rauzen op het speelveld.

Image

Duurzaam


Groen, sociaal, ethisch en maatschappelijk betrokken.

Als bedrijf zijn we ons bewust van de impact op mens en milieu. We willen iets van waarde toevoegen aan de samenleving. Continue zijn we in proces om het steeds weer beter te doen. Daarnaast ligt onze focus steeds meer op het zelfvoorzienend zijn. Onze kinderen helpen ons mee om verantwoord te kunnen ondernemen door:


  • We kweken onze eigen groentes op het terrein
  • De natuur op het terrein houden we zelf bij en we zorgen voor de bloemen, planten en de dieren
  • We maken van natuurlijke materialen nieuwe producten zoals insectenhotels
  • We verkopen ons producten en gewassen

De kinderen helpen mee met het verkopen van de producten, denken mee over waar we het geld aan gaan besteden en leren zo gelijk omgaan met geld.

Onze eigen maatschappelijke verantwoording nemen wij ook serieus;

  • We betrekken groene stroom van het nabij gelegen zonnepark
  • Onderhoud aan het groen gebeurt niet met chemische bestrijdingsmiddelen
  • Waar mogelijk maken we gebruik van opgevangen regenwater
  • Bij onze activiteiten letten we op het gebruik van energie, grondstoffen en proberen zo min mogelijk vervuiling te veroorzaken.